Leves

Lebbencs leves

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 20 dkg lebbencs tészta
  • 10 dkg füstölt kolbász vagy kolozsvári szalonna
  • 2 db sárga répa
  • 1 db nagy krumpli
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 ek olaj vagy zsír
Elkészítés:

A tésztát apróbb darabokra tördelem és az olajon kissé megpirítom. Hozzá teszem a karikázott répát és kolbászt. Fűszerezem, felöntöm kb 2 liter vízzel.

Fedő alatt, alacsony lángon 30 percig főzöm, majd hozzá teszem a kockázott krumplit is. További 10-15 percig főzöm.

Tálaláskor lehet tejföllel kínálni.

You may also like...