Főétel

Göngyölt hús

Elkészítési idő: 1,5 óra

Nehézség: közepes

Hozzávalók 4 főre:
  • 6-8 szelet karaj
  • 3 db másnapos zsömle
  • 2 db főtt tojás
  • 2 db nyers tojás
  • 15 dkg mexikói zöldség keverék
  • 1 kk só
  • pici bors
  • 2 kk petrezselyem
  • 1 csomag bacon (annyi db, ahány szelet hús van)
  • olaj a tepsibe
Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és tejbe áztatjuk, amíg a többit előkészítjük. (legalább fél órára – addig elkészíthetjük a köretet is)

A fagyasztott zöldséget pici vajon, kis lángon megpároljuk, vagy mikróban alacsony teljesítményen.

A 2 db főtt tojást elkészítjük, megpucoljuk, szeletelővel mindkét irányból átnyomjuk (apróra).

A töltelékhez a zsömléket felkockázva vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és tálba tesszük. A zsömléhez adjuk a főtt aprított és nyers tojást, sót, borsot, petrezselymet, zöldséget. Kézzel jól összekeverjük, mint a fasírtot.

Kiterítünk egy csík bacont, ráteszünk egy szelet lecsöpögtetett húst. A hús közepébe teszünk 1-2 ek tölteléket, és összecsukjuk rajta a húst meg a bacont. Szorosan egymás mellé fektetjük a tepsiben, a kimaradt tölteléket a tepsi közepére púpozzuk.

Közepes lángon először alufóliával lefedve sütjük 45 percig, majd fólia nélkül szép pirosra kb 15-20 perc alatt.

Ha nagyobb adagot készítünk, akkor a sütési időt is meg kell növelni!

Krumplipürével, rizzsel, sült krumplival tálaljuk. Kínáljunk hozzá savanyúságot, vagy párolt lilakáposztát.

You may also like...