Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: közepes
Hozzávalók 4 főre:
- 6-8 szelet karaj
- 3 db másnapos zsömle
- 2 db főtt tojás
- 2 db nyers tojás
- 15 dkg mexikói zöldség keverék
- 1 kk só
- pici bors
- 2 kk petrezselyem
- 1 csomag bacon (annyi db, ahány szelet hús van)
- olaj a tepsibe
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és tejbe áztatjuk, amíg a többit előkészítjük. (legalább fél órára – addig elkészíthetjük a köretet is)
A fagyasztott zöldséget pici vajon, kis lángon megpároljuk, vagy mikróban alacsony teljesítményen.
A 2 db főtt tojást elkészítjük, megpucoljuk, szeletelővel mindkét irányból átnyomjuk (apróra).
A töltelékhez a zsömléket felkockázva vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és tálba tesszük. A zsömléhez adjuk a főtt aprított és nyers tojást, sót, borsot, petrezselymet, zöldséget. Kézzel jól összekeverjük, mint a fasírtot.
Kiterítünk egy csík bacont, ráteszünk egy szelet lecsöpögtetett húst. A hús közepébe teszünk 1-2 ek tölteléket, és összecsukjuk rajta a húst meg a bacont. Szorosan egymás mellé fektetjük a tepsiben, a kimaradt tölteléket a tepsi közepére púpozzuk.
Közepes lángon először alufóliával lefedve sütjük 45 percig, majd fólia nélkül szép pirosra kb 15-20 perc alatt.
Ha nagyobb adagot készítünk, akkor a sütési időt is meg kell növelni!
Krumplipürével, rizzsel, sült krumplival tálaljuk. Kínáljunk hozzá savanyúságot, vagy párolt lilakáposztát.