Desszert

Áfonyás kevert süti

Hozzávalók (8 szelethez)

  • 3 tojás
  • 100 g eritrit vagy nádcukor
  • 100 ml olívaolaj vagy olvasztott vaj
  • 150 g görög joghurt (vagy laktózmentes joghurt, kókusz joghurt )
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 150 g rizsliszt (vagy zabpehelyliszt)
  • [Vagy ebből 200g de akkor változik a ch tartalma ]
  • 50 g mandulaliszt,
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 g áfonya (friss vagy fagyasztott, lecsepegtetve)

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy tálban keverd össze a tojásokat, eritritet, olajat és joghurtot.
  3. Add hozzá a vaníliát, majd a liszteket, sütőport és a sót.
  4. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20×30 cm).
  5. Szórd rá az áfonyát, finoman nyomkodd bele a tésztába.
  6. Süsd 35–40 percig, amíg aranybarnára sül.
  7. Hűlés után szórd meg por eritrittel vagy darált mandulával.

You may also like...