Előétel, snack Kenyérfélék

Fokhagymás-sajtos lepény

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 gr reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 1 bögre liszt (kb. 150 g)
  • 1,5 bögre tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A sajtot lereszelem, és felaprítom a fokhagymát és a petrezselymet. Egy nagy tálban össze keverem a lisztet a sütőporral. Egy külön tálban villával felverem a tojásokat a sóval és cukorral, hozza keverem a tejet. Folyamatos keverés kozben apránként hozzá adom a lisztes keveréket. Hozzá adom a reszelt sajtot, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet, olajat. Alaposan összekeverem.

Serpenyőben megsütöm, mindkét oldalát kb 3-5 percig.

You may also like...