Desszert

Túrótorta

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézség: közepes

Mennyiség: 16 szelet, 24 cm átmérőjű tortaforma

Hozzávalók a tésztához

  • 250 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 160 gr margarin
  • 80 gr porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez

  • 1 kg sovány túró
  • 6 db tojás
  • 300 gr porcukor
  • 40 gr kukorica keményítő
  • 30 gr gríz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 180 gr margarin

Elkészítés

A sütőt előmelegítem 160 °C-ra. A tortaforma kivajazom és enyhén lisztezem.

A margarint megolvasztom, a tészta többi hozzávalójával együtt sima tésztává gyúrom. Megfelezem a tésztát, az egyik felét elnyomkodom a forma alján. A másik felét a forma belső oldalára simítom. 10 perc alatt elősütöm.

A töltelék hozzávalóit a lista szerinti sorrendben összekeverem. A tésztaformaba öntöm, és vissza teszem a sütőbe. 160 °C-on, kb 70 perc alatt készre sütöm.

Sütés után kicsit meglazítom, majd a formában hagyom kihűlni.

You may also like...