Desszert Tésztás ételek

Krumpli nudli

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézség: közepes

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 3 db tojás
  • kb 70 dkg liszt
  • 25 dkg prézli
  • 4 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockázom és sós vízben megfőzöm. Krumplinyomóval összetöröm.

Hozzáadom a liszt felét, és a tojásokat. Összegyúrom, és apránként adagolom hozzá a lisztet. A krumpli minőségétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Lágy, kicsit ragacsos tésztát kell kapnom.

Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom, és másfél centis csíkokat vágok belőle. Ceruza vastagságúra hengergetem, és másfél centis darabokra vágom. Enyhén lisztezem, nehogy össze ragadjanak.

Nagy fazékban vizet teszek forralni. Sózom. Ha forr, egyszerre beleteszem az összes nudlit, kevergetve kifőzöm. Ha feljött a felszínre, készen van. Leszűrom a nudlit, és hideg vízzel átmosom.

A prézlit kevés olajon egy serpenyőben kis tűzön folyamatosan keverve világos barnára pirítom. Közben hozzá adom a fahéjat.

Ha megpirult, belekeverem a cukrokat, majd összekeverem a nudlival.

You may also like...