Előétel, snack Kenyérfélék

Sütőtökös pogácsa

Elkészítési idő: 45 perc + 1 óra kelesztés

Nehézség: közepes

Hozzávalók:
  • 45 dkg sütőtökpüré (megsült tököt villával össze kell törni)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg tej
  • 3 dkg élesztő
  • 38 dkg liszt – ennél lehet, hogy többet fog felvenni
  • 1 tk cukor
  • 2 ek só
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a cukros langyos tejben. A vajat összemorzsolom a liszttel és sóval. Hozzáadjom a sütőtökpürét és az élesztős tejet.

Összedolgozom egy közepesen lágy tésztává (liszttel sűrítem, sütőtökpürével lágyítom).

Egy órán keresztül hagyom kelni, szobahőmérsékleten.

Lisztezett deszkán nyújtom, háromszor egymásra hajtom, újra nyújtom. A végén kb 2 ujjnyi vastagságúra nyújtom.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom.

A tetejét megkenem tejjel vagy olvasztott vajjal, megszórom szezámmaggal vagy tökmaggal.

180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

You may also like...