Desszert

Túrógombóc

Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés

Nehézség: könnyű

Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 9 ek búzadara
  • 1 db tojás
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 ek cukor
  • 15 dkg panírmorzsa
  • 1 kk őrölt fahéj
  • étolaj
  • 2 kk só
Elkészítés

A túrót, darált, tojást, citromot és cukrot összekeverem. Hagyom pihenni fel órát.

Nagy fazékban bő vizet forralok, sózom. Gombócokat formazok és kifőzöm a vízben pár perc alatt. Ha feljön a víz tetejére, készen van.

Serpenyőbe teszek 2 ek olajat és a morzsát. Aranybarnára pirítom, óvatosan, nehogy leégjen. Hozzá keverem a fahéjat.

A kofőtt gombócokat azonnal megforgatom a morzsában.

Tejföllel, porcukorral tálalom.

You may also like...