Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés
Nehézség: könnyű
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 9 ek búzadara
- 1 db tojás
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 2 ek cukor
- 15 dkg panírmorzsa
- 1 kk őrölt fahéj
- étolaj
- 2 kk só
Elkészítés
A túrót, darált, tojást, citromot és cukrot összekeverem. Hagyom pihenni fel órát.
Nagy fazékban bő vizet forralok, sózom. Gombócokat formazok és kifőzöm a vízben pár perc alatt. Ha feljön a víz tetejére, készen van.
Serpenyőbe teszek 2 ek olajat és a morzsát. Aranybarnára pirítom, óvatosan, nehogy leégjen. Hozzá keverem a fahéjat.
A kofőtt gombócokat azonnal megforgatom a morzsában.
Tejföllel, porcukorral tálalom.