Leves

Húsleves

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 1 csirkeaprólék vagy 1kg karaj lecsontozva
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db karalábé
  • 1 db kis zellergumó
  • 1/4 kelkáposzta (elhagyható)
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 kk vegeta
  • 1-2 szem bors
Elkészítése:

A zöldségeket pucolom, aprítom, a húst megmosom, fazékba teszem a zöldségekkel és fűszerekkel együtt. Felengedem 1-2 liter vízzel.

Ha elkezd forrni, a habot leszedem a tetejéről. Kis lángon készre főzöm kb 1,5 óra alatt. Időközben az elforrt vizet pótlom.

Cérnametélttel vagy egyéb apró tésztával tálalom.

You may also like...