Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 1 csirkeaprólék vagy 1kg karaj lecsontozva
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db karalábé
- 1 db kis zellergumó
- 1/4 kelkáposzta (elhagyható)
- 1 cs petrezselyem
- 1 kk só
- 1 kk vegeta
- 1-2 szem bors
Elkészítése:
A zöldségeket pucolom, aprítom, a húst megmosom, fazékba teszem a zöldségekkel és fűszerekkel együtt. Felengedem 1-2 liter vízzel.
Ha elkezd forrni, a habot leszedem a tetejéről. Kis lángon készre főzöm kb 1,5 óra alatt. Időközben az elforrt vizet pótlom.
Cérnametélttel vagy egyéb apró tésztával tálalom.