Hozzávalók (8 szelethez)
- 3 tojás
- 100 g eritrit vagy nádcukor
- 100 ml olívaolaj vagy olvasztott vaj
- 150 g görög joghurt (vagy laktózmentes joghurt, kókusz joghurt )
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 g rizsliszt (vagy zabpehelyliszt)
- [Vagy ebből 200g de akkor változik a ch tartalma ]
- 50 g mandulaliszt,
- 1,5 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g áfonya (friss vagy fagyasztott, lecsepegtetve)
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- Egy tálban keverd össze a tojásokat, eritritet, olajat és joghurtot.
- Add hozzá a vaníliát, majd a liszteket, sütőport és a sót.
- A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20×30 cm).
- Szórd rá az áfonyát, finoman nyomkodd bele a tésztába.
- Süsd 35–40 percig, amíg aranybarnára sül.
- Hűlés után szórd meg por eritrittel vagy darált mandulával.
