Desszert

Meggyes pite

Hozzávalók:

Tészta

  • 45 dkg liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • Fél kávéskanál só
  • 12 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • Kb 1 ek tejföl

Töltelék

  • 8 dl 100%-os meggylé
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • Cukor ízlés szerint (kb 5 ek)
  • Fél kg magozott meggy
  • Fahéj

Kevés búzadara
Kevés tej

A töltelékhez főzd meg a pudingport a meggylével, cukrokkal és fahéjjal, majd hagyd kihűlni és keverd hozzá a meggyet.

A tészta hozzávalóit jól gyúrd össze és amíg hűl a töltelék, tedd hűtőbe. Ezután oszd két részre, nyújtsd ki egyenként, az első lapot tedd sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém 21*34 cm), szórd meg vékony rétegben a búzadarával, majd borítsd rá a tölteléket. Az egészet fedd be a másik lappal, szurkáld meg a tetejét egy villával, kend meg tejjel és told 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra (kb 35 perc). Hagyd teljesen kihűlni és porcukorral megszórva tálald.

You may also like...