Hozzávalók:
Tészta
- 45 dkg liszt
- Fél csomag sütőpor
- Fél kávéskanál só
- 12 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- Kb 1 ek tejföl
Töltelék
- 8 dl 100%-os meggylé
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- Cukor ízlés szerint (kb 5 ek)
- Fél kg magozott meggy
- Fahéj
Kevés búzadara
Kevés tej
A töltelékhez főzd meg a pudingport a meggylével, cukrokkal és fahéjjal, majd hagyd kihűlni és keverd hozzá a meggyet.
A tészta hozzávalóit jól gyúrd össze és amíg hűl a töltelék, tedd hűtőbe. Ezután oszd két részre, nyújtsd ki egyenként, az első lapot tedd sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém 21*34 cm), szórd meg vékony rétegben a búzadarával, majd borítsd rá a tölteléket. Az egészet fedd be a másik lappal, szurkáld meg a tetejét egy villával, kend meg tejjel és told 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra (kb 35 perc). Hagyd teljesen kihűlni és porcukorral megszórva tálald.