Főétel Sülthúsok

Svéd húsgolyó IKEA módra

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Nehézség: könnyű

Adag: 4 főre, 60 gombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 – 50 dkg darált sertéshús, ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma, apróra vágva vagy reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma, áttörve
  • 100 gr zsemlemorzsa
  • 5 ek tej
  • 1 db tojás
  • 2 kk só
  • 1/2 kk bors

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban alaposan összedolgozom. Kis gombócokat formázok, és tálcára sorakoztatom. Legalább 15 percre a hűtőben pihentetem. Addig el lehet készíteni a köretet.

Serpenyőben kevés olajat forrósítok, a gombócok minden oldalát legalább 2 percig sütöm.

You may also like...