Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: közepes
Mennyiség: 16 szelet, 24 cm átmérőjű tortaforma
Hozzávalók a tésztához
- 250 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 160 gr margarin
- 80 gr porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Hozzávalók a töltelékhez
- 1 kg sovány túró
- 6 db tojás
- 300 gr porcukor
- 40 gr kukorica keményítő
- 30 gr gríz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 2 cs vaníliás cukor
- 180 gr margarin
Elkészítés
A sütőt előmelegítem 160 °C-ra. A tortaforma kivajazom és enyhén lisztezem.
A margarint megolvasztom, a tészta többi hozzávalójával együtt sima tésztává gyúrom. Megfelezem a tésztát, az egyik felét elnyomkodom a forma alján. A másik felét a forma belső oldalára simítom. 10 perc alatt elősütöm.
A töltelék hozzávalóit a lista szerinti sorrendben összekeverem. A tésztaformaba öntöm, és vissza teszem a sütőbe. 160 °C-on, kb 70 perc alatt készre sütöm.
Sütés után kicsit meglazítom, majd a formában hagyom kihűlni.