Leves

Sült édesburgonya krémleves

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 3-4 db édesburgonya
  • 1-2 db sárgarépa
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 db kis lila hagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 dl tejszín (zabtejjel vagy kókusztejjel helyettesíthető)
  • só, bors
  • tálaláshoz petrezselyem, csili pehely, tökmagolaj
Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmosom, hagymát, sárgarépát meghámozom. Az édes burgonyákat és a lila hagymát hosszában félbevágom. A fokhagyma fej tetejét levágom, nem szedem gerezdekre. A répát, paprikát egyben hagyom.

Egy tepsibe teszem a zöldségeket. Meglocsolom olíva olajjal, sózom, borsozom. Lefedem alufóliával és 45-50 perc alatt puhára sütöm. Fólia nélkül hagyom kicsit hűlni.

Az édesburgonyát kikanalazom a héjából, és fazékba teszem. Rányomom a fokhagymát, és a többi zöldséget is bele teszem. Felöntöm 5 dl zöldség alaplével, majd botmixerrel pürésítem. Ha túl sűrű, adok még hozzá zöldség levet.

Elkeverem benne a tejszínt, sóval, borssal ízesítem, ha szükséges. Néhány percig közepes lángon forralom. Friss petrezselyemmel, csili pehellyel tálalom.

You may also like...