Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: közepes
Hozzávalók:
- 50 dkg lisz
- 5 dkg langyos vaj
- 2.5 dl langyos tej
- 1 ek cukor
- 1 ek tejföl
- 2 tk só
- 3 dkg élesztő
- 1 db tojás (fele a tésztába, fele a lekenéshez)
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd bele morzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.
A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrom, dagasztom. 30 percig hagyom kelni.
8 részre osztom a tésztát, kis gombócokat formázok. Egyesével vékonyra nyújtom, háromszög formára. A szélesebb felénél elkezdem szorosan feltekerni. Letakarva hagyom kelni újabb 20 percig.
Tojással lekenem, újabb 20 perc pihentetés.
Hideg sütőbe tolom. Bekapcsolom a sütőt 200°C-ra és 25-30 perc alatt készre sütöm.