Néhány nap alatt megpuhul, jól záródó dobozban. 1 adag nagyon kiadós, 4 tepsi sütemény lesz belőle, kb 80 db.
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg méz
- 1 tk mézeskalács fűszer
- 5 dkg margarin
- 4 db egész tojás
- 80 dkg liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- Díszítéshez 1 tojás fehérje és 10-12 dkg szitált porcukor
Elkészítés:
A cukrot a mézzel együtt egy kis fazékban melegítem, amíg a cukor teljesen felolvad. Langyosra hűtöm.
Hozzá keverem a margarint, mézeskalács fűszert és a tojásokat. Ezután a lisztet és szódabikarbónát is elkeverem benne. Jól összedolgozom. Fóliával letakarva hűtőbe teszem fél órára.
A sütőt előmelegítem 150 °C-ra. Lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtom, majd szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, egymástól fél cm távolságra.
10 perc alatt világos színűre sütöm. Ha kihűl, meg fog keményedni, de néhány nap alatt újra puhul.
A díszítéshez a porcukrot és a fehérjét habbá verem, és kinyomó segítségével elkészítem a dekorációt.