Desszert

Mézeskalács

Néhány nap alatt megpuhul, jól záródó dobozban. 1 adag nagyon kiadós, 4 tepsi sütemény lesz belőle, kb 80 db.

Hozzávalók:
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg méz
  • 1 tk mézeskalács fűszer
  • 5 dkg margarin
  • 4 db egész tojás
  • 80 dkg liszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • Díszítéshez 1 tojás fehérje és 10-12 dkg szitált porcukor
Elkészítés:

A cukrot a mézzel együtt egy kis fazékban melegítem, amíg a cukor teljesen felolvad. Langyosra hűtöm.

Hozzá keverem a margarint, mézeskalács fűszert és a tojásokat. Ezután a lisztet és szódabikarbónát is elkeverem benne. Jól összedolgozom. Fóliával letakarva hűtőbe teszem fél órára.

A sütőt előmelegítem 150 °C-ra. Lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtom, majd szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, egymástól fél cm távolságra.

10 perc alatt világos színűre sütöm. Ha kihűl, meg fog keményedni, de néhány nap alatt újra puhul.

A díszítéshez a porcukrot és a fehérjét habbá verem, és kinyomó segítségével elkészítem a dekorációt.

You may also like...