Desszert Előétel, snack

Egyszerű piskótatekercs

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 4 db nagy vagy 5 kicsi tojás
  • 80 gr cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 100 gr liszt átszitálva
  • 1/2 cs sütőpor
Elkészítés:

Nagy gáztepsibe sütőpapírt teszek, a sütőt előmelegítem 170°C-ra.

A tojásokat habverővel habosra keverem. Hozzáadom a cukrot és további 2 percig keverem habverővel.

A lisztben elkeverem a sütőport. Beleteszem a tojásos keveréke. Habverővel gyorsan összedolgozom.

Tepsibe simítom, kb 10 perc alatt világos színűre sütöm.

Porcukorral meghintek egy kiterített másik sütőpapírt. A megsült piskótát azonnal kiborítom erre. Lehúzom róla a sütőpapírt.

Ha kihűlt, vissza borítom az első sütőpapírra. Lehúzom róla a másikat is.

Tetszés szerinti töltelékkel megkenem úgy, hogy a tekerés végén a szélén kihagyok 5 cm csíkot. Kedvencünk a sárgabarack lekvár, de lehet puding, vagy akár túró töltelék is.

Feltekerem, porcukrozom, folpakk-ba csomagolom. Tálalás előtt néhány órát hűtőben pihentetem.

You may also like...