Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 4 db nagy vagy 5 kicsi tojás
- 80 gr cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 gr liszt átszitálva
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítés:
Nagy gáztepsibe sütőpapírt teszek, a sütőt előmelegítem 170°C-ra.
A tojásokat habverővel habosra keverem. Hozzáadom a cukrot és további 2 percig keverem habverővel.
A lisztben elkeverem a sütőport. Beleteszem a tojásos keveréke. Habverővel gyorsan összedolgozom.
Tepsibe simítom, kb 10 perc alatt világos színűre sütöm.
Porcukorral meghintek egy kiterített másik sütőpapírt. A megsült piskótát azonnal kiborítom erre. Lehúzom róla a sütőpapírt.
Ha kihűlt, vissza borítom az első sütőpapírra. Lehúzom róla a másikat is.
Tetszés szerinti töltelékkel megkenem úgy, hogy a tekerés végén a szélén kihagyok 5 cm csíkot. Kedvencünk a sárgabarack lekvár, de lehet puding, vagy akár túró töltelék is.
Feltekerem, porcukrozom, folpakk-ba csomagolom. Tálalás előtt néhány órát hűtőben pihentetem.