Kenyérfélék

Gyúrás nélküli kenyér

Elkészítési idő: 15 perc + 1 óra kelesztés

Nehézség: közepes

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 400 ml langyos víz
  • 2 ek olívaolaj
Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy nagy tálban.

Fokozatosan add hozzá a langyos vizet és az olívaolajat. Keverd jól össze egy kanállal, amíg sima tésztát nem kapsz. Nincs szükség gyúrásra!

Fedd le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát kelni egy órán át, meleg helyen.

Miután megkelt, kenj meg egy tepsit egy kis olajjal, és öntsd bele a tésztát. Formázhatod kicsit a kezeiddel, de nem kötelező.

Süsd a kenyeret az előmelegített sütőben 200°C-on 30-35 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

Hagyj időt a kenyérnek, hogy kihűljön egy rácson, mielőtt felvágnád.

Most már készen áll a házilag készült kenyér! Tálald vajjal, lekvárral vagy bármivel, amit szeretsz.

You may also like...