Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 4 lazacfilé
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
- 50 ml száraz fehérbor
- 150 gr aszalt paradicsom, lecsepegtetve
- 1 db tejszín (2 dl)
- 1 cs bébispenót
- 1/2 csésze parmezán
- 1 ek friss petrezselyem apróra vágva
- só, bors
Elkészítés:
Az olajat a serpenyőben felhevítem, a lazacfilét sózom, borsozom. Beleteszem a forró serpenyőbe, és mindkét oldalát 5-5 percig sütöm. Ezután félreteszem.
A serpenyőbe teszem a vajat, fokhagymát, és egy percig pirítom. Hozzáadom a fehérbort, az aszalt paradicsomot, és pár perc alatt hagyom, hogy a bor egy része elpárologjon.
Hozzákeverem a tejszínt, és felforraljuk. Sózom, borsozom. Beleteszem a spenótot, és addig főzöm, amíg meg nem fonnyad. Ekkor hozzákeverem a parmezánt is, majd visszateszem a lazacot a serpenyőbe. Pár perc alatt összefőzöm, friss petrezselyemmel megszórom.
Tésztával vagy rizzsel tálalom.