Főétel

Spenótos-tejszínes lazac

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 4 lazacfilé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 150 gr aszalt paradicsom, lecsepegtetve
  • 1 db tejszín (2 dl)
  • 1 cs bébispenót
  • 1/2 csésze parmezán
  • 1 ek friss petrezselyem apróra vágva
  • só, bors
Elkészítés:

Az olajat a serpenyőben felhevítem, a lazacfilét sózom, borsozom. Beleteszem a forró serpenyőbe, és mindkét oldalát 5-5 percig sütöm. Ezután félreteszem.

A serpenyőbe teszem a vajat, fokhagymát, és egy percig pirítom. Hozzáadom a fehérbort, az aszalt paradicsomot, és pár perc alatt hagyom, hogy a bor egy része elpárologjon.

Hozzákeverem a tejszínt, és felforraljuk. Sózom, borsozom. Beleteszem a spenótot, és addig főzöm, amíg meg nem fonnyad. Ekkor hozzákeverem a parmezánt is, majd visszateszem a lazacot a serpenyőbe. Pár perc alatt összefőzöm, friss petrezselyemmel megszórom.

Tésztával vagy rizzsel tálalom.

You may also like...