Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 40 dkg comb vagy lapocka darálva
- 12 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 tk pirospaprika
- 1 kk őrölt köménymag
- só, bors
- 1 ek zsír
- 7 dl passzírozott paradicsom
- vagy 1 üveg paradicsom ital + 1 kis sűrített paradicsom
- 2,5 dl víz
- 4 ek cukor
Elkészítés:
A rizst bő, sós, forrásban lévő vízben 8 perc alatt előfőzöm, majd leszűröm és a húshoz keverem. Bele teszem a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a tojást, a fűszereket. Kedvem szerinti méretű gombócokat formázok belőle.
Zsírt melegítek egy lábasban a gombócokat közepes hőfokon körbepirítom 2-3 perc alatt, ezután felöntjük a passzírozott paradicsommal. Cukorral, sóval ízesítem és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzöm.