Egytálétel Főétel Főzelékek

Paradicsomos húsgombóc

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 40 dkg comb vagy lapocka darálva
  • 12 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt köménymag
  • só, bors
  • 1 ek zsír
  • 7 dl passzírozott paradicsom
  • vagy 1 üveg paradicsom ital + 1 kis sűrített paradicsom
  • 2,5 dl víz
  • 4 ek cukor
Elkészítés:

A rizst bő, sós, forrásban lévő vízben 8 perc alatt előfőzöm, majd leszűröm és a húshoz keverem. Bele teszem a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a tojást, a fűszereket. Kedvem szerinti méretű gombócokat formázok belőle.

Zsírt melegítek egy lábasban a gombócokat közepes hőfokon körbepirítom 2-3 perc alatt, ezután felöntjük a passzírozott paradicsommal. Cukorral, sóval ízesítem és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzöm.

You may also like...