Desszert Kenyérfélék

Banánkenyér

Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

2 db hosszúkás kb 10×25 cm formához

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 3-4 db érett banán
  • 2 tábla csoki, apróra darabolva
Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 C°-ra, kivajazom és lisztezem a sütőformát, vagy kibélelem sütőpapírral. A banánokat villával összetöröm.

Egy nagy keverőtálban összekeverem az olvasztott vajat, cukrot, tojást, vaníliát, banánt. Másik tálban keverem össze a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbóna, sütőpor.

A lisztes keveréket apránként keverem el a vajas masszában. Rövid ideig szabad keverni, különben rossz lesz az állaga. Hozzá adom a csokit is, majd formába öntöm.

40 percig sütöm, majd hústű próbázok. Ha megsült, 10 percig a formában hagyom, majd rácsra teszem kihűlni.

You may also like...