Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
2 db hosszúkás kb 10×25 cm formához
- 40 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 4 db tojás
- 3-4 db érett banán
- 2 tábla csoki, apróra darabolva
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 C°-ra, kivajazom és lisztezem a sütőformát, vagy kibélelem sütőpapírral. A banánokat villával összetöröm.
Egy nagy keverőtálban összekeverem az olvasztott vajat, cukrot, tojást, vaníliát, banánt. Másik tálban keverem össze a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbóna, sütőpor.
A lisztes keveréket apránként keverem el a vajas masszában. Rövid ideig szabad keverni, különben rossz lesz az állaga. Hozzá adom a csokit is, majd formába öntöm.
40 percig sütöm, majd hústű próbázok. Ha megsült, 10 percig a formában hagyom, majd rácsra teszem kihűlni.