Kenyérfélék

Kifli

Elkészítési idő: 2-3 óra

Nehézség: közepes

Hozzávalók (8 db-hoz):
  • 50 dkg liszt
  • 1 élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 nagy kanál tejföl
  • 2 tk só
  • pici cukor.
Elkészítés:

A tejet, vizet, tejfölt összeöntöm, meglangyosítom.

A lisztet a sóval és a cukorral elkeverem, közepébe mélyedést készítek. Bele morzsolom az élesztőt, és a tejes keveréket.

Sima tésztává gyúrom, és egy kis ideig dagasztom. 40-45 percet hagytam kelni.

A tésztát 8 részre osztom, gombócokat formázok. Ezeket még 10 percig hagytam pihenni.

Megformázom a kifliket: enyhén olajozott felületen nagyon vékonyra nyújtom a tésztát, és szorosan feltekertem. Sütőpapíros tepsibe fektetem őket.

A sütőt alsó felső sütésen 220 fokra előmelegítem, az aljába hőálló tálban 1dl vizet teszek. Így gőz keletkezik. Megkentem vízzel a kifliket.

10-15 perc sütés után, amikor éppen kezd színe lenni a kifliknek, csökkentem a hőmérsékletet 200C°-ra és bekapcsolom a légkeverést.

További kb 5 perc alatt készre sütöm. Kiveszem a sütőből, és még forrón hideg vizes spriccelést kap. Rácsra teszem kihűlni.

You may also like...