Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: közepes
Hozzávalók
- 1 kg sertés comb
- 1 db nagy vöröshagyma
- étolaj
- 4-5 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kis karalábé
- 4 db kis krumpli
- 2 kk só
- 1/2 kk bors
- 2 kk pirospaprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk piros arany
- 1 kk őrölt kömény
Csipetkéhez
- 1 db tojás
- 70 gr liszt
- só
Elkészítés
Előkészületként a hagymát apróra felkockázom. A húst kb 2cm-es kockákra vágom. Minél nagyobb annál lassabban puhul. A zöldségeket megpucolom, mosom, felaprítom. A krumplit vízzel fedem el.
Nagy fazékba 2 ek olajat öntök, és üvegesre párolom a hagymát.
Hozzáadom a felkockázott húst, és fehéredésig pirítom. Fűszerezem, és adok hozzá annyi vizet, ami ellepi. Amíg a hús puhul, előkészítem a zöldségeket.
Fél óra múlva hozzá adom a répákat, karalábét. Felöntöm kb 2 liter vízzel, és tovább forralom. 20 perc múlva hozzá teszem a krumplit is.
Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítem a csipetkét. A hozzávalókat összekeverem, és lisztes kézzel kis darabokat csipkével ki a tésztából. Lisztezett tálcára terítem, és sűrűn átforgatom.
Ha a krumpli megpuhult, beleteszem a csipetkét is. Pár percig tovább forralom. Ha a csiperke feljöttek a felszínre, készen is van.
Friss kenyérrel, tejföllel tálalom.