Egytálétel Főétel Leves

Hamis gulyásleves

Elkészítési idő: 1.5 óra

Nehézség: közepes

Hozzávalók
  • 1 kg sertés comb
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • étolaj
  • 4-5 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kis karalábé
  • 4 db kis krumpli
  • 2 kk só
  • 1/2 kk bors
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk piros arany
  • 1 kk őrölt kömény
Csipetkéhez
  • 1 db tojás
  • 70 gr liszt
Elkészítés

Előkészületként a hagymát apróra felkockázom. A húst kb 2cm-es kockákra vágom. Minél nagyobb annál lassabban puhul. A zöldségeket megpucolom, mosom, felaprítom. A krumplit vízzel fedem el.

Nagy fazékba 2 ek olajat öntök, és üvegesre párolom a hagymát.

Hozzáadom a felkockázott húst, és fehéredésig pirítom. Fűszerezem, és adok hozzá annyi vizet, ami ellepi. Amíg a hús puhul, előkészítem a zöldségeket.

Fél óra múlva hozzá adom a répákat, karalábét. Felöntöm kb 2 liter vízzel, és tovább forralom. 20 perc múlva hozzá teszem a krumplit is.

Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítem a csipetkét. A hozzávalókat összekeverem, és lisztes kézzel kis darabokat csipkével ki a tésztából. Lisztezett tálcára terítem, és sűrűn átforgatom.

Ha a krumpli megpuhult, beleteszem a csipetkét is. Pár percig tovább forralom. Ha a csiperke feljöttek a felszínre, készen is van.

Friss kenyérrel, tejföllel tálalom.

You may also like...