Leves

Karfiol leves

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók
  • 1 db karfiol
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db karalábé
  • 1 db kis zellergumó
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 kk pirospaprika
  • só, bors
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek liszt
Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, zöldségeket pucolom, aprítom. Fazékba teszem a zöldségeket, fűszerezem, forrástól számítva kis lángon 15-20 perc alatt készre főzöm.

Tejföl, liszt és egy kis víz összekeverésével habarást csinálok és besűrítem vele a levest.

Csipetkét vagy grízgaluskát szaggatok bele.

You may also like...