Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba szeletelt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehér répa
- 2 ek olaj
- 2 ek tejföl
- 1 csapott tk keményítő
- 1 tk pirospaprika
- 1 csipet zsálya
- 1 db babérlevél
Galuskához:
- 1 db tojás
- 60 – 70 gr liszt
- só
Elkészítése:
Az olajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, és alacsony lángon 10 percig dinsztelem.
Közben a gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágom, majd hozzáadom a zöldségekhez, és újabb 3 percig párolom.
Meghintem pirospaprikával, fűszerezem, felöntöm 1,2 liter vízzel és alacsony lángon főzöm. Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a keményítőt alaposan összekeverem. Hozzámerek 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverem, és visszaöntöm a levesbe.
A tojást kikeverem egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy laza galuska állaga legyen és beleszaggatom a levesbe. További 3-4 percig főzöm.