Leves

Gombaleves

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba szeletelt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 2 ek olaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 csapott tk keményítő
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csipet zsálya
  • 1 db babérlevél

Galuskához:

  • 1 db tojás
  • 60 – 70 gr liszt
Elkészítése:

Az olajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, és alacsony lángon 10 percig dinsztelem.

Közben a gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágom, majd hozzáadom a zöldségekhez, és újabb 3 percig párolom.

Meghintem pirospaprikával, fűszerezem, felöntöm 1,2 liter vízzel és alacsony lángon főzöm. Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a keményítőt alaposan összekeverem. Hozzámerek 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverem, és visszaöntöm a levesbe.

A tojást kikeverem egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy laza galuska állaga legyen és beleszaggatom a levesbe. További 3-4 percig főzöm.

You may also like...