Főétel

Csirkemell őzgerincformában

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók

2 őzgerincformához:

  • 1 kg csirkemell apró kockákra vágva
  • 20 csík szeletelt bacon
  • 40 dkg reszelt trappista sajt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • ételízesítő ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Elkészítés:

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.

Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.

Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 25 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.

You may also like...