Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók
2 őzgerincformához:
- 1 kg csirkemell apró kockákra vágva
- 20 csík szeletelt bacon
- 40 dkg reszelt trappista sajt
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 nagy doboz tejföl
- ételízesítő ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 25 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.