SzerzőKovács Anikó
NehézségKözepes

A túró torta egy nagyon finom, közepesen édes torta. Gyümölcs lekvárral vagy tejszínhabbal nagyon jó.

Mennyiség
Előkészítés15 percSütés/főzés1 óra 10 percÖsszesen1 óra 25 perc
Tésztához
Töltelékhez
A tészta elkészítése
1

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajazom, lisztezem. A sütőt előmelegítem 160°C-ra.

2

A lisztben elkeverem a sütőport, a margarint kissé megolvasztom, és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrom.

3

A tésztát pár percre a hűtőbe teszem pihentetni. Majd két részre osztom.

4

Az egyik felét késszel belesimítom a tortaforma aljába, a másik felét pedig a forma oldalára tapogatom. Kb 10 perc alatt elősütöm.

A töltelék
5

A hozzávalókat a fenti sorrendben egy nagy edénybe teszem, és összekeverem. Az elősütött tésztába töltöm, és elsimítom.

6

A légkeverés esetén 160°C-on sütöm kb. 70 percig
A formában hagyom kihűlni. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy tejszínhabbal tálalom.

Kategória,

Ingredients

Tésztához
Töltelékhez

Directions

A tészta elkészítése
1

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajazom, lisztezem. A sütőt előmelegítem 160°C-ra.

2

A lisztben elkeverem a sütőport, a margarint kissé megolvasztom, és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrom.

3

A tésztát pár percre a hűtőbe teszem pihentetni. Majd két részre osztom.

4

Az egyik felét késszel belesimítom a tortaforma aljába, a másik felét pedig a forma oldalára tapogatom. Kb 10 perc alatt elősütöm.

A töltelék
5

A hozzávalókat a fenti sorrendben egy nagy edénybe teszem, és összekeverem. Az elősütött tésztába töltöm, és elsimítom.

6

A légkeverés esetén 160°C-on sütöm kb. 70 percig
A formában hagyom kihűlni. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy tejszínhabbal tálalom.

Túrótorta