SzerzőKovács Anikó
NehézségKözepes
Mennyiség1 főre
Előkészítés10 percSütés/főzés2 óraÖsszesen2 óra 10 perc
1

A hozzávalókat előkészítem: a húst 1,5x1,5 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágom.
A hagymát vajon üvegesre párolom, hozzáteszem a húst és minden oldalán fehéredésig sütöm. Meghintem liszttel, és alaposan elkeverem - a liszt kérget fog képezni a húson.

2

Ráöntöm a sört, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem, és utolsó lépésként ráteszem a mustáros kenyeret!
Alacsony lángon, fedő alatt kb 2 órán keresztül omlós-puhára főzöm. Sűrűn kell keverni, mert a liszt és a sör miatt hajlamos leragadni. Szükség szerint teszek még rá vizet.

3

Ha a hús megpuhult, kóstolom, és ha kell, még fűszerezem.
Sült krumplival tálalom.

Kategória

Ingredients

Directions

1

A hozzávalókat előkészítem: a húst 1,5x1,5 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágom.
A hagymát vajon üvegesre párolom, hozzáteszem a húst és minden oldalán fehéredésig sütöm. Meghintem liszttel, és alaposan elkeverem - a liszt kérget fog képezni a húson.

2

Ráöntöm a sört, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem, és utolsó lépésként ráteszem a mustáros kenyeret!
Alacsony lángon, fedő alatt kb 2 órán keresztül omlós-puhára főzöm. Sűrűn kell keverni, mert a liszt és a sör miatt hajlamos leragadni. Szükség szerint teszek még rá vizet.

3

Ha a hús megpuhult, kóstolom, és ha kell, még fűszerezem.
Sült krumplival tálalom.

Stoverij – Belga marhapörkölt