SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

Egyszerű és gyorsan elkészíthető édes finomfőzelék.

Mennyiség
Előkészítés10 percSütés/főzés20 percÖsszesen30 perc
Habaráshoz
1

A sárgarépát megpucolom és apróra felvágom. Lábasba teszem, pici vizet öntök alá, és pár percig párolom.

2

Hozzáöntöm a fagyott zöldborsót, 2-3 bögre vizet öntök rá. Rászórom a sót, cukrot, petrezselymet, és lassú tűzön felforralom. 5-10 percig főzöm.

3

A habaráshoz a tejet és lisztet egy shakerbe öntöm, és jól összerázom. Hozzáöntőm a főzelékhez és újra felforralom. Folyamatos kevergetés mellet 2 percig még főzöm. Kész is van!
Köretnek bármi mehet hozzá, fasírt, sült hús, tükörtojás, vagy egyszerűen virsli...

Ingredients

Habaráshoz

Directions

1

A sárgarépát megpucolom és apróra felvágom. Lábasba teszem, pici vizet öntök alá, és pár percig párolom.

2

Hozzáöntöm a fagyott zöldborsót, 2-3 bögre vizet öntök rá. Rászórom a sót, cukrot, petrezselymet, és lassú tűzön felforralom. 5-10 percig főzöm.

3

A habaráshoz a tejet és lisztet egy shakerbe öntöm, és jól összerázom. Hozzáöntőm a főzelékhez és újra felforralom. Folyamatos kevergetés mellet 2 percig még főzöm. Kész is van!
Köretnek bármi mehet hozzá, fasírt, sült hús, tükörtojás, vagy egyszerűen virsli...

Finomfőzelék