Előkészítés
1. Töltse fel a tartályt a maximumig (1,2 l). Ez körülbelül 60 perc párolást tesz lehetővé, ami a legtöbb étel számára elég idő.
2. Ne adjon semmit a vízhez. Az ízesítést, pácot az ételhez kell adni, nem a vízhez, mert ezek nem párolognak el a gőzzel együtt, hanem összegyűlnek a tartályban és kárt tehetnek benne és a főzőelemben.
Javasolt párolási idők
Az alábbi élelmiszereket legjobban hideg állapotból lehet elkészíteni a párolóval. Töltse fel a tartályt hideg vízzel, tegye a készülékbe a hozzávalókat, és állítsa be az időzítőt a táblázat szerint.
Étel (friss) Megjegyzés Idő (perc)
- Brokkoli 1-2 cm-es rózsákra/darabokra vágva 13-15
- Zöldbab Fektesse el laposan a kosárban 13-15
- Sárgarépa Kb. ½ cm vastagra szeletelve 17-19
- Káposzta (kelkáposzta) Aprítva vagy darabokra vágva 11-13
- Spárga Fektesse el laposan a kosárban 11-13
- Cukkini Kb. ½ cm vastagra szeletelve 9-11
- Kelbimbó Egészben (kb. 2 cm átmérő) 13-15
- Karol 1-2 cm-es rózsákra/darabokra vágva 15-17
- Kukorica Egészben, a csövön 17-21
- Burgonya Újburgonya vagy burgonya 1-2 cm-es darabokra vágva 21-23
Az alábbi ételek főzését akkor kell megkezdeni, amikor a pároló már gőzt fejleszt. Tegye a hozzávalókat a kosárba vagy kosarakba, és fedje le a fedéllel, de addig ne tegye a kosarakat a csepptálcára, amíg a készülék nem fejleszt gőzt. Amikor megindul a gőz, óvatosan tegye a kosarat vagy kosarakat az étellel a csepptálcára edényfogó vagy hasonló kesztyűvel, és indítsa el az időzítőt.
Étel (friss) Megjegyzés Idő (perc)
- Főtt tojás Puha/közepes/kemény/nagyon kemény 5-6/7-8/9-10/11-12
- Posírozott tojás Tegye egy szufléformába vagy egy egyéb kis tálkába 5-6
- Csirkemell Nyissa ketté vagy vágja fel 1-2 cm-es csíkokra 12-14
- Lazac/kerek halak Tőkehalfélék stb. 7-9
- Lapos fehér hal Lepényhal, nyelvhal, pangasius stb. 3-4
- Steakhal Tonhal, kardhal stb. 7-9
- Kagylók Félkész állapotáig kevergesse 8-10
- Garnéla, királyrák Pucolja meg. Párolja 2-3 percig, vagy amíg a garnélák teljesen meg nem főnek. Félkész állapotáig kevergesse.