SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő
Mennyiség
Előkészítés5 percSütés/főzés30 percÖsszesen35 perc
Csipetkéhez
1

A lisztből, olajból kis lángon világos rántást készítek. Leveszem a tűzről, és megszórom paprikával. Jól elkeverem. Felöntöm 1 pohár vízzel, és gyorsan csomómentesre keverem. Felöntöm kb 1 liter vízzel.9

2

A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom. A borsóval együtt a levesbe teszem. Sózom, fűszerezem, és kb 20 perc alatt puhára főzöm.

3

A csipetke hozzávalóiból tésztát gyúrok, es lisztes kézzel kis darabokat csipkedek. Beleszórom a levesbe, és további 5-10 perc alatt készre főzöm.

zöldborsóleves
Kategória

Ingredients

Csipetkéhez

Directions

1

A lisztből, olajból kis lángon világos rántást készítek. Leveszem a tűzről, és megszórom paprikával. Jól elkeverem. Felöntöm 1 pohár vízzel, és gyorsan csomómentesre keverem. Felöntöm kb 1 liter vízzel.9

2

A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom. A borsóval együtt a levesbe teszem. Sózom, fűszerezem, és kb 20 perc alatt puhára főzöm.

3

A csipetke hozzávalóiból tésztát gyúrok, es lisztes kézzel kis darabokat csipkedek. Beleszórom a levesbe, és további 5-10 perc alatt készre főzöm.

Zöldborsóleves