A lisztből, olajból kis lángon világos rántást készítek. Leveszem a tűzről, és megszórom paprikával. Jól elkeverem. Felöntöm 1 pohár vízzel, és gyorsan csomómentesre keverem. Felöntöm kb 1 liter vízzel.9
A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom. A borsóval együtt a levesbe teszem. Sózom, fűszerezem, és kb 20 perc alatt puhára főzöm.
A csipetke hozzávalóiból tésztát gyúrok, es lisztes kézzel kis darabokat csipkedek. Beleszórom a levesbe, és további 5-10 perc alatt készre főzöm.

Ingredients
Directions
A lisztből, olajból kis lángon világos rántást készítek. Leveszem a tűzről, és megszórom paprikával. Jól elkeverem. Felöntöm 1 pohár vízzel, és gyorsan csomómentesre keverem. Felöntöm kb 1 liter vízzel.9
A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom. A borsóval együtt a levesbe teszem. Sózom, fűszerezem, és kb 20 perc alatt puhára főzöm.
A csipetke hozzávalóiból tésztát gyúrok, es lisztes kézzel kis darabokat csipkedek. Beleszórom a levesbe, és további 5-10 perc alatt készre főzöm.