Menzás tökfőzelék édesen elkészítve.
A tököt felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból. Egy lábasba teszem, felöntöm egy kis vízzel, fűszerezem, és lassú lángon forrástól számított kb 12 perc alatt puhára főzöm.
Azért olvasztom ki inkább, mert ha fagyottan teszem az edénybe, a tök egy része túlfő, és nem lesz jó az állaga.
A liszttel és a tejjel habarást készítek shakerben, és folyamatosan kevergetve a főzelékhez öntöm. 1-2 percig tovább főzöm, hogy besűrűsödjön.
Fasírttal, sült virslivel tálalom.

Ingredients
Directions
A tököt felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból. Egy lábasba teszem, felöntöm egy kis vízzel, fűszerezem, és lassú lángon forrástól számított kb 12 perc alatt puhára főzöm.
Azért olvasztom ki inkább, mert ha fagyottan teszem az edénybe, a tök egy része túlfő, és nem lesz jó az állaga.
A liszttel és a tejjel habarást készítek shakerben, és folyamatosan kevergetve a főzelékhez öntöm. 1-2 percig tovább főzöm, hogy besűrűsödjön.
Fasírttal, sült virslivel tálalom.