SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

Menzás tökfőzelék édesen elkészítve.

Mennyiségnegyed adag (1.5 főnek)fél adag (3 főnek)dupla adag (12 főre)tripla adag (18 főre)
Előkészítés2 percSütés/főzés15 percÖsszesen17 perc
1

A tököt felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból. Egy lábasba teszem, felöntöm egy kis vízzel, fűszerezem, és lassú lángon forrástól számított kb 12 perc alatt puhára főzöm.
Azért olvasztom ki inkább, mert ha fagyottan teszem az edénybe, a tök egy része túlfő, és nem lesz jó az állaga.

2

A liszttel és a tejjel habarást készítek shakerben, és folyamatosan kevergetve a főzelékhez öntöm. 1-2 percig tovább főzöm, hogy besűrűsödjön.
Fasírttal, sült virslivel tálalom.

Ingredients

Directions

1

A tököt felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból. Egy lábasba teszem, felöntöm egy kis vízzel, fűszerezem, és lassú lángon forrástól számított kb 12 perc alatt puhára főzöm.
Azért olvasztom ki inkább, mert ha fagyottan teszem az edénybe, a tök egy része túlfő, és nem lesz jó az állaga.

2

A liszttel és a tejjel habarást készítek shakerben, és folyamatosan kevergetve a főzelékhez öntöm. 1-2 percig tovább főzöm, hogy besűrűsödjön.
Fasírttal, sült virslivel tálalom.

Tökfőzelék