SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő
Mennyiség
Előkészítés5 percSütés/főzés15 percÖsszesen20 perc
A tésztához
Rávaló tojás
1

A legnagyobb fazékban vizet forralok, 2 kk sóval.
A lisztet tálba szitálom, elkeverem benne a sót, és egy kis mélyedést csinálok a közepébe.
Ide ütöm bele a tojásokat, és egy kis vizet. Középről kiindulva apránként keverek hozzá lisztet és a többi vizet, hogy csomómentesre tudjam keverni.

2

Egy nagyobb serpenyőbe öntöm az olajat.
A tésztát 3-4 adagban a forró vízbe szaggatom. Amint feljött a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedem és a serpenyőbe öntöm.

3

A 4 db tojást egy tálkában sózom, és elkeverem simára. A serpenyőben lévő nokedlit felforrósítom, és beleöntöm a tojást. Ízlés szerinti állagúra pirítom.
Savanyúsággal, friss salátával tálalom.

tojásos nokedli

Ingredients

A tésztához
Rávaló tojás

Directions

1

A legnagyobb fazékban vizet forralok, 2 kk sóval.
A lisztet tálba szitálom, elkeverem benne a sót, és egy kis mélyedést csinálok a közepébe.
Ide ütöm bele a tojásokat, és egy kis vizet. Középről kiindulva apránként keverek hozzá lisztet és a többi vizet, hogy csomómentesre tudjam keverni.

2

Egy nagyobb serpenyőbe öntöm az olajat.
A tésztát 3-4 adagban a forró vízbe szaggatom. Amint feljött a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedem és a serpenyőbe öntöm.

3

A 4 db tojást egy tálkában sózom, és elkeverem simára. A serpenyőben lévő nokedlit felforrósítom, és beleöntöm a tojást. Ízlés szerinti állagúra pirítom.
Savanyúsággal, friss salátával tálalom.

Tojásos nokedli