SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő
Mennyiségnegyed adag (2.5 főnek)fél adag (5 főnek)dupla adag (20 főre)tripla adag (30 főre)
Előkészítés10 percSütés/főzés30 percÖsszesen40 perc
Habaráshoz
1

A húst és a hagymát felkockázom. A hagymát kevés olajon a kuktába teszem, és üvegesre párolom. Ráteszem a húst, és kevergetve fehéredésig pirítom.
Sózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lezárom a kuktát, és nagy lángon felforralom. Ha felforrt (jelző megjelenik) akkor leveszem takarék lángra, és 15 percig főzöm.

2

Amíg a hús puhul, előkészítem a zöldségeket. Minden megpucolok, és felaprítok.
A kuktát leveszem a tűzről, kiengedem a gőzt, és kinyitom. A borsó kivételével beleteszek minden zöldséget. Csak annyi vizet teszek rá, hogy éppen ellepje. Figyelek, hogy a maximumot ne lépjem túl!
Újra lezárom a kuktát, és forrástól számított 5 percig főzöm.

3

Ismét kinyitom a kuktát, és hozzáteszem a borsót. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Már nem zárom vissza a kuktát.
Ismét felforralom, és 1-2 percig hagyom rotyogni. Kóstolom, és fűszerezem, ha szükséges.

4

Egy shakerben elkészítem a habarást kb 1,5 dl vízzel. Folyamatos kevergetés közben a leveshez öntöm. Néhány perc forralás után készen is van.

Kategória

Ingredients

Habaráshoz

Directions

1

A húst és a hagymát felkockázom. A hagymát kevés olajon a kuktába teszem, és üvegesre párolom. Ráteszem a húst, és kevergetve fehéredésig pirítom.
Sózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lezárom a kuktát, és nagy lángon felforralom. Ha felforrt (jelző megjelenik) akkor leveszem takarék lángra, és 15 percig főzöm.

2

Amíg a hús puhul, előkészítem a zöldségeket. Minden megpucolok, és felaprítok.
A kuktát leveszem a tűzről, kiengedem a gőzt, és kinyitom. A borsó kivételével beleteszek minden zöldséget. Csak annyi vizet teszek rá, hogy éppen ellepje. Figyelek, hogy a maximumot ne lépjem túl!
Újra lezárom a kuktát, és forrástól számított 5 percig főzöm.

3

Ismét kinyitom a kuktát, és hozzáteszem a borsót. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Már nem zárom vissza a kuktát.
Ismét felforralom, és 1-2 percig hagyom rotyogni. Kóstolom, és fűszerezem, ha szükséges.

4

Egy shakerben elkészítem a habarást kb 1,5 dl vízzel. Folyamatos kevergetés közben a leveshez öntöm. Néhány perc forralás után készen is van.

Tárkonyos raguleves kuktában