A szalonnát, húst és a hagymát, fokhagymát felkockázom, a zöldségeket nagyobb darabra vágom. Egy nagyobb, vastag aljú, lefedhető serpenyőben zsírjára sütöm a szalonnát. Hozzáteszem a hagymát, és üvegesre párolom.
Beleszórom a fokhagymát is, de csak rövid ideig kevergetem, hamar megég.
Ráteszem a húst, és kevergetem, amíg minden oldalán kifehéredik. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Beleteszem a zöldségeket, és ha kell, kis vizet teszek alá.
Ha nincs szép zöldség, mehet bele helyette egy pörkölt ízesítő kocka. Fedő alatt párolom 30 percig.
Ha a hús már majdnem kész, elkezdem egy másik serpenyőben megpirítani a tarhonyát kevés olajon. Folyamatosan kevergetve addig pirítom, amíg szép aranybarna lesz.
Rászórom a pirított tarhonyát a pörköltre, és felöntöm 3-4 dl vízzel. Ez attól függ, hogy mennyi szaftja maradt a pörköltnek.
Alacsony lángon, időnként kevergetve puhára főzöm a tarhonyát kb 12-15 perc alatt.
Csalamádéval, csemegeubival tálalom!

Ingredients
Directions
A szalonnát, húst és a hagymát, fokhagymát felkockázom, a zöldségeket nagyobb darabra vágom. Egy nagyobb, vastag aljú, lefedhető serpenyőben zsírjára sütöm a szalonnát. Hozzáteszem a hagymát, és üvegesre párolom.
Beleszórom a fokhagymát is, de csak rövid ideig kevergetem, hamar megég.
Ráteszem a húst, és kevergetem, amíg minden oldalán kifehéredik. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Beleteszem a zöldségeket, és ha kell, kis vizet teszek alá.
Ha nincs szép zöldség, mehet bele helyette egy pörkölt ízesítő kocka. Fedő alatt párolom 30 percig.
Ha a hús már majdnem kész, elkezdem egy másik serpenyőben megpirítani a tarhonyát kevés olajon. Folyamatosan kevergetve addig pirítom, amíg szép aranybarna lesz.
Rászórom a pirított tarhonyát a pörköltre, és felöntöm 3-4 dl vízzel. Ez attól függ, hogy mennyi szaftja maradt a pörköltnek.
Alacsony lángon, időnként kevergetve puhára főzöm a tarhonyát kb 12-15 perc alatt.
Csalamádéval, csemegeubival tálalom!