SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

Hús, sült zöldség, kevés szénhidrát. Ideális vacsora, megéri várni rá.

Mennyiségnegyed adag (1 főnek)fél adag (2 főnek)dupla adag (8 főre)tripla adag (12 főre)
Előkészítés15 percSütés/főzés45 percÖsszesen1 óra
1

A csirkemellet vízszintesen félbevágom, majd 2x2 cm-es kockákra vágom. Kevés olajjal meglocsolom, és fűszerezem a sültcsirke fűszerrel. Amíg a többi hozzávalót előkészítem, hagyom pácolódni. A sütőt előmelegítem 180 C°-ra.

2

A hagymát negyedelem, és levelekre szedem. A krumplit megpucolom, 3mm-es karikákra vágom. A répát vékonyra felcsíkozom. A kolbászt vastag karikára vágom.

3

A saslikpálcákra tetszőleges sorrendben (a répa kivételével) szépen rászúrok minden hozzávalót. Nem kell nagyon szorosan, mert úgy félő, hogy nem sül át teljesen. Nekem ebből a mennyiségből 8 db pálcika lett.

4

Egy nagyobb tepsibe kevés olajat öntök, beleszórom a sárgarépát, és a pálcikákról kimaradt krumplit. Megszórom zöldség fűszerrel, vagy esetleg provance fűszerrel.

5

A saslikot elrendezem a tepsiben, és az egészet sütőbe tolom. 15 percenként a saslikokat megforgatom, és a lenti zöldségeket is megmozgatom. 45 Perc alatt készre sütöm.

Kategória,

Ingredients

Directions

1

A csirkemellet vízszintesen félbevágom, majd 2x2 cm-es kockákra vágom. Kevés olajjal meglocsolom, és fűszerezem a sültcsirke fűszerrel. Amíg a többi hozzávalót előkészítem, hagyom pácolódni. A sütőt előmelegítem 180 C°-ra.

2

A hagymát negyedelem, és levelekre szedem. A krumplit megpucolom, 3mm-es karikákra vágom. A répát vékonyra felcsíkozom. A kolbászt vastag karikára vágom.

3

A saslikpálcákra tetszőleges sorrendben (a répa kivételével) szépen rászúrok minden hozzávalót. Nem kell nagyon szorosan, mert úgy félő, hogy nem sül át teljesen. Nekem ebből a mennyiségből 8 db pálcika lett.

4

Egy nagyobb tepsibe kevés olajat öntök, beleszórom a sárgarépát, és a pálcikákról kimaradt krumplit. Megszórom zöldség fűszerrel, vagy esetleg provance fűszerrel.

5

A saslikot elrendezem a tepsiben, és az egészet sütőbe tolom. 15 percenként a saslikokat megforgatom, és a lenti zöldségeket is megmozgatom. 45 Perc alatt készre sütöm.

Saslik