Kedvencünk az egyszerű rizses hús. mivel a rizst nem külön főzöm, hanem a pörkölt szaftjában, jól átveszi az ízeket, nem tapad egy tömbbe, és másnap is jó íze marad.
A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és az olajon. lassú tűzön üvegesre pirítom.
A húst felkockázom, és a hagymához teszem. Minden oldalán fehéredésig pirítom. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és majoránnával.
A paprika és paradicsomot apróra felkockázom, és azt is hozzáadom. Ha szükséges, fel deci vizet öntök alá, és 20 percig párolom.
Rászórom a rizst, és felöntöm a vízzel. Ha sok a szaftja, kevesebb víz is elég. Néha kevergetve, forrástól számított további 12 percig párolom.
Ingredients
Directions
A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és az olajon. lassú tűzön üvegesre pirítom.
A húst felkockázom, és a hagymához teszem. Minden oldalán fehéredésig pirítom. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és majoránnával.
A paprika és paradicsomot apróra felkockázom, és azt is hozzáadom. Ha szükséges, fel deci vizet öntök alá, és 20 percig párolom.
Rászórom a rizst, és felöntöm a vízzel. Ha sok a szaftja, kevesebb víz is elég. Néha kevergetve, forrástól számított további 12 percig párolom.