SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

Kedvencünk az egyszerű rizses hús. mivel a rizst nem külön főzöm, hanem a pörkölt szaftjában, jól átveszi az ízeket, nem tapad egy tömbbe, és másnap is jó íze marad.

Mennyiség
Előkészítés10 percSütés/főzés30 percÖsszesen40 perc
1

A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és az olajon. lassú tűzön üvegesre pirítom.

2

A húst felkockázom, és a hagymához teszem. Minden oldalán fehéredésig pirítom. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és majoránnával.

3

A paprika és paradicsomot apróra felkockázom, és azt is hozzáadom. Ha szükséges, fel deci vizet öntök alá, és 20 percig párolom.

4

Rászórom a rizst, és felöntöm a vízzel. Ha sok a szaftja, kevesebb víz is elég. Néha kevergetve, forrástól számított további 12 percig párolom.

Kategória

Ingredients

Directions

1

A hagymát és a szalonnát apróra vágom, és az olajon. lassú tűzön üvegesre pirítom.

2

A húst felkockázom, és a hagymához teszem. Minden oldalán fehéredésig pirítom. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és majoránnával.

3

A paprika és paradicsomot apróra felkockázom, és azt is hozzáadom. Ha szükséges, fel deci vizet öntök alá, és 20 percig párolom.

4

Rászórom a rizst, és felöntöm a vízzel. Ha sok a szaftja, kevesebb víz is elég. Néha kevergetve, forrástól számított további 12 percig párolom.

Rizses hús