SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő
Mennyiség1 főre
Előkészítés5 percSütés/főzés5 percÖsszesen10 perc

A rántotta az egyik legjobb reggeli, mert finom, egyszerű és nagyon jól lehet variálni.
Az alap rántotta 2-3 tojásból áll fejenként. Elkészítése:

1

Serpenyőben egy evőkanál olajat melegítek, közben felütöm a tojásokat és egy egyszemélyes salátás tál méretű keverő edénybe borítom azokat. Picit megsózom, majd egy villával kiszúrom a sárgákat és a tojásokat egyetlen homogén eleggyé keverem. Ha ez megvan, kiöntöm a serpenyőbe és ott igazítom hogy minden része megsüljön.
Valaki szereti jobban megsütni hogy szárazabb legyen, van aki kicsit előbb leveszi a tűzről hogy "szaftosabb" legyen. Lehet darabolni és össze túrni és lehet nagyobb darabokban hagyni ízlés szerint.

Rengeteg variáció létezik.
A legegyszerűbb talán, amikor csak megszórjuk piros paprikával, hogy szebb legyen. De lehet bele sütni hagymát, kolbászt, virslit, bacont, sajtot.
Ehetünk hozzá kenyeret, sajtot, zöldséget, lehet rátenni ketchupot, mustárt, majonézt, piros aranyat. Lepényre sütve lehet két kenyér közé tenni felvágottal, bármi ami jólesik.

Kategória

Ingredients

Directions

1

Serpenyőben egy evőkanál olajat melegítek, közben felütöm a tojásokat és egy egyszemélyes salátás tál méretű keverő edénybe borítom azokat. Picit megsózom, majd egy villával kiszúrom a sárgákat és a tojásokat egyetlen homogén eleggyé keverem. Ha ez megvan, kiöntöm a serpenyőbe és ott igazítom hogy minden része megsüljön.
Valaki szereti jobban megsütni hogy szárazabb legyen, van aki kicsit előbb leveszi a tűzről hogy "szaftosabb" legyen. Lehet darabolni és össze túrni és lehet nagyobb darabokban hagyni ízlés szerint.

Rántotta