SzerzőKovács Anikó
NehézségKözepes
Mennyiség1 főre
Előkészítés45 percSütés/főzés1 óra 20 percÖsszesen2 óra 5 perc
Tésztához
Töltelékhez
Hempergetni
1

A tészta hozzávalóit egynemű tésztává gyúrom. Fóliával letakarva néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni.

2

A tésztát 6 egyenlő részre osztom, és egyesével vékony kerek lappá nyújtom. Lisztezett késsel 8 cikkelyre vágom.

3

A töltelékhez a darált dióhoz vagy mákhoz annyi lekvárt keverek, hogy száraz - krémes masszát kapjak.

4

A cikkelyek vastagabbik részébe teszek egy kiskanál tölteléket, a két oldalát kissé behajtom, és a hosszabbik oldalát követve feltekerem.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben világos színűre sütöm 170 °C fokon, kb 8-10 perc alatt. Akkor jó, ha a széle éppen csak színt kezd kapni.

6

Még melegen porcukorba hempergetem. Jól záródó dobozban sokáig puha marad, már ha el nem fogy azonnal :-))

Kategória

Ingredients

Tésztához
Töltelékhez
Hempergetni

Directions

1

A tészta hozzávalóit egynemű tésztává gyúrom. Fóliával letakarva néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni.

2

A tésztát 6 egyenlő részre osztom, és egyesével vékony kerek lappá nyújtom. Lisztezett késsel 8 cikkelyre vágom.

3

A töltelékhez a darált dióhoz vagy mákhoz annyi lekvárt keverek, hogy száraz - krémes masszát kapjak.

4

A cikkelyek vastagabbik részébe teszek egy kiskanál tölteléket, a két oldalát kissé behajtom, és a hosszabbik oldalát követve feltekerem.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben világos színűre sütöm 170 °C fokon, kb 8-10 perc alatt. Akkor jó, ha a széle éppen csak színt kezd kapni.

6

Még melegen porcukorba hempergetem. Jól záródó dobozban sokáig puha marad, már ha el nem fogy azonnal :-))

Puha hókifli