A tészta hozzávalóit egynemű tésztává gyúrom. Fóliával letakarva néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, és egyesével vékony kerek lappá nyújtom. Lisztezett késsel 8 cikkelyre vágom.
A töltelékhez a darált dióhoz vagy mákhoz annyi lekvárt keverek, hogy száraz - krémes masszát kapjak.
A cikkelyek vastagabbik részébe teszek egy kiskanál tölteléket, a két oldalát kissé behajtom, és a hosszabbik oldalát követve feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben világos színűre sütöm 170 °C fokon, kb 8-10 perc alatt. Akkor jó, ha a széle éppen csak színt kezd kapni.
Még melegen porcukorba hempergetem. Jól záródó dobozban sokáig puha marad, már ha el nem fogy azonnal :-))

Ingredients
Directions
A tészta hozzávalóit egynemű tésztává gyúrom. Fóliával letakarva néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, és egyesével vékony kerek lappá nyújtom. Lisztezett késsel 8 cikkelyre vágom.
A töltelékhez a darált dióhoz vagy mákhoz annyi lekvárt keverek, hogy száraz - krémes masszát kapjak.
A cikkelyek vastagabbik részébe teszek egy kiskanál tölteléket, a két oldalát kissé behajtom, és a hosszabbik oldalát követve feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben világos színűre sütöm 170 °C fokon, kb 8-10 perc alatt. Akkor jó, ha a széle éppen csak színt kezd kapni.
Még melegen porcukorba hempergetem. Jól záródó dobozban sokáig puha marad, már ha el nem fogy azonnal :-))