Print Options:

Piskótatekercs – olajos változat

MennyiségElőkészítés5 percSütés/főzés20 percÖsszesen25 perc

A jól bevált olajos piskóta recept. Pihe-puha, akár tekercsnek, tortának, vagy bármi más süti alapnak is kiváló

 6 db tojás szétválasztva
 6 ek cukor
 6 ek víz
 9 ek liszt átszitálva
 0,50 dl olaj
 1 cs sütőpor
 1 csipet só
1

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelek, és a sütőt előmelegítem 150°C-ra

2

A tojássárgáját habosra keverem a cukorral. Belekeverem a vizet és az olajat. A lisztet kanalanként hozzáadom.

3

A tojásfehérjéket a sóval gépi habverővel felverem. Kézi habverővel belekeverem a sárgás tésztát. A tepsibe simítom, és 15-20 perc alatt enyhe színűre sütöm

4

Melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és konyharuhára teszem, azzal együtt felcsavarom. Így hagyom kihűlni.
Kb 10 perc múlva kinyitom, vékonyan megkenem lekvárral, és szorosan feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.

Tápértékek

Adag mérete 1 szelet

adag 0


Mennyiség tálalásonként
Kalória 108
% Napi bevitel*
Összes zsír 5.9g10%
Összes szénhidrát 7.1g3%
Protein 3.7g8%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.