SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

A jól bevált olajos piskóta recept. Pihe-puha, akár tekercsnek, tortának, vagy bármi más süti alapnak is kiváló

Mennyiségnegyed adag (3 főnek)fél adag (6 főnek)dupla adag (24 főre)tripla adag (36 főre)
Előkészítés5 percSütés/főzés20 percÖsszesen25 perc
1

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelek, és a sütőt előmelegítem 150°C-ra

2

A tojássárgáját habosra keverem a cukorral. Belekeverem a vizet és az olajat. A lisztet kanalanként hozzáadom.

3

A tojásfehérjéket a sóval gépi habverővel felverem. Kézi habverővel belekeverem a sárgás tésztát. A tepsibe simítom, és 15-20 perc alatt enyhe színűre sütöm

4

Melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és konyharuhára teszem, azzal együtt felcsavarom. Így hagyom kihűlni.
Kb 10 perc múlva kinyitom, vékonyan megkenem lekvárral, és szorosan feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.

Kategória

Ingredients

Directions

1

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelek, és a sütőt előmelegítem 150°C-ra

2

A tojássárgáját habosra keverem a cukorral. Belekeverem a vizet és az olajat. A lisztet kanalanként hozzáadom.

3

A tojásfehérjéket a sóval gépi habverővel felverem. Kézi habverővel belekeverem a sárgás tésztát. A tepsibe simítom, és 15-20 perc alatt enyhe színűre sütöm

4

Melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és konyharuhára teszem, azzal együtt felcsavarom. Így hagyom kihűlni.
Kb 10 perc múlva kinyitom, vékonyan megkenem lekvárral, és szorosan feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.

Piskótatekercs – olajos változat