SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

Rengeteg jobbnál jobb recept létezik a piskótatekercsre. Ki erre esküszik, ki arra. Ez a verzió nagyon egyszerű, a tészta sűrű, harapható, könnyű tekerni, nem tapad a sütőpapírra.

Mennyiségnegyed adag (3 főnek)fél adag (6 főnek)dupla adag (24 főre)tripla adag (36 főre)
Előkészítés5 percSütés/főzés15 percÖsszesen20 perc
1

A tojásfehérjékből a csipet sóval kemény habot verek. Tovább keverem a habverővel, és egyenként beleteszem a sárgájákat.
A sütőt előmelegítem 170 °C-ra

2

Kézi habverővel óvatosan, egyenként adagolva elkeverem benne a lisztet.

3

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, és 15 perc alatt készre sütöm.

4

A sütőpapírral együtt feltekerem, és hagyom hűlni. Ez után megkenem lekvárral, és újra feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.

Kategória

Ingredients

Directions

1

A tojásfehérjékből a csipet sóval kemény habot verek. Tovább keverem a habverővel, és egyenként beleteszem a sárgájákat.
A sütőt előmelegítem 170 °C-ra

2

Kézi habverővel óvatosan, egyenként adagolva elkeverem benne a lisztet.

3

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, és 15 perc alatt készre sütöm.

4

A sütőpapírral együtt feltekerem, és hagyom hűlni. Ez után megkenem lekvárral, és újra feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.

Piskótatekercs egyszerűen