SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő
Mennyiség
Előkészítés5 percSütés/főzés15 percÖsszesen20 perc
1

A krumplit meghámozom, és kb egyforma kis kockákra vágom. Beleteszem egy fazékba, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és sózom.
A krumpli fajtájától függ a főzési idő, ez forrástól számítva kb 10-15 perc. Nem szabad túlfőzni, mert akkor már csak krumplipürének lesz jó.

2

Ha a krumpli puha, leöntöm a főzővizet. Még amíg forró, elkeverem benne a vajat és a petrezselymet.

3

+1 Tipp: a főzővizet a krumpli 1/3-ad részével felhasználhatom krumplilevesnek is, így a kioldódott tápanyagok nem vesznek kárba.

Kategória

Ingredients

Directions

1

A krumplit meghámozom, és kb egyforma kis kockákra vágom. Beleteszem egy fazékba, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és sózom.
A krumpli fajtájától függ a főzési idő, ez forrástól számítva kb 10-15 perc. Nem szabad túlfőzni, mert akkor már csak krumplipürének lesz jó.

2

Ha a krumpli puha, leöntöm a főzővizet. Még amíg forró, elkeverem benne a vajat és a petrezselymet.

3

+1 Tipp: a főzővizet a krumpli 1/3-ad részével felhasználhatom krumplilevesnek is, így a kioldódott tápanyagok nem vesznek kárba.

Petrezselymes burgonya