Klasszikus, foszlós lekváros bukta!
Femina.hu receptje - köszönjük a részletes leírást!
A langyos tejben elkeverek egy evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és kb 10 perc alatt felfuttatom.
Addig kimérem az összes többi hozzávalót egy nagyobb kelesztőtálba.
Minden hozzávalót összedolgozok, sima tésztává gyúrom. A tészta akkor jó, ha lágy és hólyagosra lett dagasztva. Kb 60 percen keresztül kelesztem meleg helyen, huzattól védve.
Ha duplájára megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, kinyújtom ujjnyi vastagra
Kb 8x8 cm-es négyzeteket vágok belőle. Minden négyzetbe teszek egy vékony csík lekvárt, feltekerem, a végeket bedugdosom.
Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal alaposan kikent tepsibe teszem a buktákat. Nem baj, ha összeérnek, úgy tudnak szép magasra emelkedni. További 30 percig kelesztem egy tiszta ruhával letakarva.
Megkenem a felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még melegen érdemes szétválasztani őket.

Ingredients
Directions
A langyos tejben elkeverek egy evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és kb 10 perc alatt felfuttatom.
Addig kimérem az összes többi hozzávalót egy nagyobb kelesztőtálba.
Minden hozzávalót összedolgozok, sima tésztává gyúrom. A tészta akkor jó, ha lágy és hólyagosra lett dagasztva. Kb 60 percen keresztül kelesztem meleg helyen, huzattól védve.
Ha duplájára megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, kinyújtom ujjnyi vastagra
Kb 8x8 cm-es négyzeteket vágok belőle. Minden négyzetbe teszek egy vékony csík lekvárt, feltekerem, a végeket bedugdosom.
Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal alaposan kikent tepsibe teszem a buktákat. Nem baj, ha összeérnek, úgy tudnak szép magasra emelkedni. További 30 percig kelesztem egy tiszta ruhával letakarva.
Megkenem a felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még melegen érdemes szétválasztani őket.