Vagy ahogy az általános iskolában elnevezték - szalonna-leves :))

A húst apró kockákra vágom, és 1 órára beáztatom hideg vízbe. Ezt a vizet leöntöm róla, és tiszta vízzel felteszem főzni, kb 30 percre. A képződő habot leszedem szűrőkanállal.

A burgonyát megtisztítom, és kis kockákra vágom. A hús főzőlevéből rákanalazok, ha kell öntök még rá vizet. Borssal, babérral fűszerezem. Sózni nem kell, mert a hústól már elég sós. kb. 20 perc alatt majdnem puhára főzzük.

Egy serpenyőben elkezdem kisütni a bacont, alacsony lángon, nehogy megégjen. Ha szép piros, kiszedem a zsírból, és félreteszem.
A krumpliból a babérlevelet kidobom. A krumpli felét kiszedem egy tálba, a vízben maradtat pedig botmixerrel pürésítem. Visszateszem bele a főtt krumplit, és a húst.
Tejfölös habarást készítek 2 ek tejföllelk, 1,5 dl tejjel és 2 ek liszttel. Csomómentesre keverem a levesben, és gyorsan felforralom.
Pirított bacon kockával tálalom.

Ingredients
Directions

A húst apró kockákra vágom, és 1 órára beáztatom hideg vízbe. Ezt a vizet leöntöm róla, és tiszta vízzel felteszem főzni, kb 30 percre. A képződő habot leszedem szűrőkanállal.

A burgonyát megtisztítom, és kis kockákra vágom. A hús főzőlevéből rákanalazok, ha kell öntök még rá vizet. Borssal, babérral fűszerezem. Sózni nem kell, mert a hústól már elég sós. kb. 20 perc alatt majdnem puhára főzzük.

Egy serpenyőben elkezdem kisütni a bacont, alacsony lángon, nehogy megégjen. Ha szép piros, kiszedem a zsírból, és félreteszem.
A krumpliból a babérlevelet kidobom. A krumpli felét kiszedem egy tálba, a vízben maradtat pedig botmixerrel pürésítem. Visszateszem bele a főtt krumplit, és a húst.
Tejfölös habarást készítek 2 ek tejföllelk, 1,5 dl tejjel és 2 ek liszttel. Csomómentesre keverem a levesben, és gyorsan felforralom.
Pirított bacon kockával tálalom.