
A hókifli a legjobb karácsonyi süti! Lehet mákos, diós, lekváros... Kár hogy év közben nem jut eszünkbe sütni.
A hozzávalókat sima tésztává gyúrom, letakarva hűtőbe teszem kicsit pihenni, amíg a tölteléket összeállítom.
A sütőt előmelegítem kb 180°C fokra
A töltelékhez ledarálom a diót, majd a baracklekvárral összekeverem.
A tésztát rövid átgyúrás után lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Háromszögeket vagy köröket vágok belőle, megkenem kis kanál töltelékkel, és feltekerve kiflit formázok belőle.
Közepes hőfokon, sütőpapíron világosbarnára sütöm. A sütőből kivéve még melegen meghempergetem porcukorban.
Ingredients
Directions
A hozzávalókat sima tésztává gyúrom, letakarva hűtőbe teszem kicsit pihenni, amíg a tölteléket összeállítom.
A sütőt előmelegítem kb 180°C fokra
A töltelékhez ledarálom a diót, majd a baracklekvárral összekeverem.
A tésztát rövid átgyúrás után lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Háromszögeket vagy köröket vágok belőle, megkenem kis kanál töltelékkel, és feltekerve kiflit formázok belőle.
Közepes hőfokon, sütőpapíron világosbarnára sütöm. A sütőből kivéve még melegen meghempergetem porcukorban.