SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

A hókifli a legjobb karácsonyi süti! Lehet mákos, diós, lekváros... Kár hogy év közben nem jut eszünkbe sütni.

Mennyiség
Előkészítés15 percSütés/főzés20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók az öntethez
1

A hozzávalókat sima tésztává gyúrom, letakarva hűtőbe teszem kicsit pihenni, amíg a tölteléket összeállítom.
A sütőt előmelegítem kb 180°C fokra

2

A töltelékhez ledarálom a diót, majd a baracklekvárral összekeverem.

3

A tésztát rövid átgyúrás után lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Háromszögeket vagy köröket vágok belőle, megkenem kis kanál töltelékkel, és feltekerve kiflit formázok belőle.

4

Közepes hőfokon, sütőpapíron világosbarnára sütöm. A sütőből kivéve még melegen meghempergetem porcukorban.

Kategória

Ingredients

Hozzávalók az öntethez

Directions

1

A hozzávalókat sima tésztává gyúrom, letakarva hűtőbe teszem kicsit pihenni, amíg a tölteléket összeállítom.
A sütőt előmelegítem kb 180°C fokra

2

A töltelékhez ledarálom a diót, majd a baracklekvárral összekeverem.

3

A tésztát rövid átgyúrás után lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Háromszögeket vagy köröket vágok belőle, megkenem kis kanál töltelékkel, és feltekerve kiflit formázok belőle.

4

Közepes hőfokon, sütőpapíron világosbarnára sütöm. A sütőből kivéve még melegen meghempergetem porcukorban.

Hókifli