Fazékban vagy bográcsban főzve - nem bírod abba hagyni!

A babot célszerű előző este, de legalább néhány órára beáztatni. Az áztató vizet ki kell önteni.
Egy nagy lábasba teszem a felkockázott füstölt húst, babot, a fele fokhagymát átnyomva. Borssal, Vegetával fűszereszem. Felöntöm hideg vízzel, és kb 1,5 órán át főzöm lassú tűzön.
Amikor a bab és a hús is félig átfőtt, hozzáteszem a megtisztított, feldarabolt zöldséget és ha szükséges óvatosan sózom.
Ha már minden nagyjából megpuhult, elkészítem a csipetkét. A tojást a liszttel és sóval alaposan összegyúrom, és lisztezett kézzel kis golyókat csipkedek le róla. Lisztes tálcán hempergetem őket, nehogy összeragadjanak.
Beleteszem a levesbe, 5-10 perc alatt megfőnek.
Hideg vízzel shaker-ben habarást készítek a lisztből és a pirospaprikából. Hozzáöntöm a leveshez, és alaposan elkeverem. Néhány percig hagyom rotyogni.
Tejföllel, friss kenyérrel tálalom.
Ingredients
Directions
A babot célszerű előző este, de legalább néhány órára beáztatni. Az áztató vizet ki kell önteni.
Egy nagy lábasba teszem a felkockázott füstölt húst, babot, a fele fokhagymát átnyomva. Borssal, Vegetával fűszereszem. Felöntöm hideg vízzel, és kb 1,5 órán át főzöm lassú tűzön.
Amikor a bab és a hús is félig átfőtt, hozzáteszem a megtisztított, feldarabolt zöldséget és ha szükséges óvatosan sózom.
Ha már minden nagyjából megpuhult, elkészítem a csipetkét. A tojást a liszttel és sóval alaposan összegyúrom, és lisztezett kézzel kis golyókat csipkedek le róla. Lisztes tálcán hempergetem őket, nehogy összeragadjanak.
Beleteszem a levesbe, 5-10 perc alatt megfőnek.
Hideg vízzel shaker-ben habarást készítek a lisztből és a pirospaprikából. Hozzáöntöm a leveshez, és alaposan elkeverem. Néhány percig hagyom rotyogni.
Tejföllel, friss kenyérrel tálalom.