SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő
Mennyiség
Előkészítés10 percSütés/főzés20 percÖsszesen30 perc
1

A zsömlét apró darabokra tépkedem, és vízbe vagy tejbe áztatom pár percre. Kinyomkodom, és egy tálba teszem a darált hússal, tojással és fűszerekkel együtt. Hozzáteszem az áttört fokhagymát is.

2

Kézzel jó alaposan összedolgozom a húst, hogy lehetőleg mindenhol egyforma legyen.

3

Mindenki döntse el maga, hogy mekkora fasírtokat szeretne. Mi a kisebbekre szavazunk. Kis tenyérnyi darabkákat szedek a húsból, ellapogatom. Beleforgatom óvatosan a zsemlemorzsába.

4

Forró olajba teszem óvatosan, és mindkét oldalát kb 3 percig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.

5

Lehet tálalni főételként, körettel, vagy főzelékhez feltétként. Másnap szuper uzsonna lesz belőle egy zsömlében, csemegeubival.

Kategória

Ingredients

Directions

1

A zsömlét apró darabokra tépkedem, és vízbe vagy tejbe áztatom pár percre. Kinyomkodom, és egy tálba teszem a darált hússal, tojással és fűszerekkel együtt. Hozzáteszem az áttört fokhagymát is.

2

Kézzel jó alaposan összedolgozom a húst, hogy lehetőleg mindenhol egyforma legyen.

3

Mindenki döntse el maga, hogy mekkora fasírtokat szeretne. Mi a kisebbekre szavazunk. Kis tenyérnyi darabkákat szedek a húsból, ellapogatom. Beleforgatom óvatosan a zsemlemorzsába.

4

Forró olajba teszem óvatosan, és mindkét oldalát kb 3 percig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.

5

Lehet tálalni főételként, körettel, vagy főzelékhez feltétként. Másnap szuper uzsonna lesz belőle egy zsömlében, csemegeubival.

Fasírt