A csirkemellet lapjával félbevágom, és a vastagabb részeket kiklopfolom óvatosan. A szilvákat félbevágom, és legalább fél órára vörösborba áztatom.
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelek. Szorosan egymás mellé, keresztben belefektetem a bacon csíkokat, úgy, hogy jól kilógjon, mert majd ezzel lesz betakarva.
Erre óvatosan, és szintén egy kicsit túllógatva ráteszem a csirkét. Inkább kicsit fedjék át egymást, mint hogy lyuk maradjon. Enyhén sózom.
Eloszlatom a szilvákat, és rácsurgatom a lekvárt. Először a húsokkal "takarom" be, majd a bacon csíkokkal, felváltva egyszer egyik oldalról, egyszer másik oldalról. 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom.
Érdemes az őzgerincet tepsire tenni, hátha kifolyik a leve.
A formában sütöm kb fél óráig, mire kis színt kap.
Ekkor kiveszem a sütőből, leöntöm a levet egy tálba. Ezt a levet be lehet sűríteni egy kis vízben elkevert 1 ek keményítővel, remek szósz lesz belőle.
A húst "fejjel lefelé" kiborítom egy tepsire, és tovább sütöm kb 15 percig, hogy a bacon jó ropogós legyen.

Nálunk karácsonyi menü!
Saját szaftjával, krumplipürével, majonézes kukoricával és céklasalátával tálalom.

Ingredients
Directions
A csirkemellet lapjával félbevágom, és a vastagabb részeket kiklopfolom óvatosan. A szilvákat félbevágom, és legalább fél órára vörösborba áztatom.
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelek. Szorosan egymás mellé, keresztben belefektetem a bacon csíkokat, úgy, hogy jól kilógjon, mert majd ezzel lesz betakarva.
Erre óvatosan, és szintén egy kicsit túllógatva ráteszem a csirkét. Inkább kicsit fedjék át egymást, mint hogy lyuk maradjon. Enyhén sózom.
Eloszlatom a szilvákat, és rácsurgatom a lekvárt. Először a húsokkal "takarom" be, majd a bacon csíkokkal, felváltva egyszer egyik oldalról, egyszer másik oldalról. 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom.
Érdemes az őzgerincet tepsire tenni, hátha kifolyik a leve.
A formában sütöm kb fél óráig, mire kis színt kap.
Ekkor kiveszem a sütőből, leöntöm a levet egy tálba. Ezt a levet be lehet sűríteni egy kis vízben elkevert 1 ek keményítővel, remek szósz lesz belőle.
A húst "fejjel lefelé" kiborítom egy tepsire, és tovább sütöm kb 15 percig, hogy a bacon jó ropogós legyen.

Nálunk karácsonyi menü!
Saját szaftjával, krumplipürével, majonézes kukoricával és céklasalátával tálalom.