SzerzőKovács Anikó
NehézségKezdő

Az almáspite örök kedvenc, nem lehet megunni. Kicsik és nagyok kedvence. Mindig jó ötlet.

Mennyiség1 főre
Előkészítés15 percSütés/főzés30 percÖsszesen45 perc
Tésztához
Almás töltelékhez
1

A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozom sima tésztának, majd a hűtőbe teszem, amíg az almát előkészítem.

2

Az almát megpucolom és lereszelem. Megszórom a cukorral és fahéjjal.

3

Pár perc múlva az alma levét könnyedén kinyomkodom.
Másik lehetőség, hogy 1 cs vaníliás pudingporral felfőzöm az egész almás keveréket

4

Egy 25x35 -ös tepsit kibélelek sütőpapírral, és a tészta felét elnyújtom benne. Villával megszurkálom, és megszórom zsemlemorzsával.

5

Belesimítom az almás keveréket, és betakarom a kinyújtott tészta másik felével.

6

Villával megszurkálom a tetejét, felvert tojással megkenem, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm (kb 30 perc)

Kategória

Ingredients

Tésztához
Almás töltelékhez

Directions

1

A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozom sima tésztának, majd a hűtőbe teszem, amíg az almát előkészítem.

2

Az almát megpucolom és lereszelem. Megszórom a cukorral és fahéjjal.

3

Pár perc múlva az alma levét könnyedén kinyomkodom.
Másik lehetőség, hogy 1 cs vaníliás pudingporral felfőzöm az egész almás keveréket

4

Egy 25x35 -ös tepsit kibélelek sütőpapírral, és a tészta felét elnyújtom benne. Villával megszurkálom, és megszórom zsemlemorzsával.

5

Belesimítom az almás keveréket, és betakarom a kinyújtott tészta másik felével.

6

Villával megszurkálom a tetejét, felvert tojással megkenem, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm (kb 30 perc)

Almáspite